Game of Thrones S07E03 – No Confederate

Heb jij wel eens spijt van je keuzes? Of spijt van gebeurtenissen die je niet zag aankomen? Ik continu. Als ik in m’n eentje een large popcorn bestel en die alsnog geheel opeet. Als ik op de WC zit en het WC papier is op. Spijt van je keuzes en diens consequenties is best normaal. Toch was dit het hoofdthema van deze Game of Thrones. Best filosofisch. En zoals Tyrion ooit zei: “there is nothing worse than a late blooming philosopher”.
    Ik claim geen filosoof te zijn of een heldhaftige activist maar ik heb spijt dat ik iemand ben die als puntje bij paaltje komt liever een TV serie kijkt dan het niet kijkt in de naam van antiracisme. Achteraf bleek Queen’s Justice een machtig saaie aflevering waar, behalve een paar twists die je niet zag aankomen, er vooral weinig nieuwe informatie kwam. Daarom een correctie: deze week geen recap maar een steekproef aan tweets van de social media actie #NoConfederate die activiste April Reign – die eerder al succesvol #OscarsSoWhite lanceerde –  heeft opgezet. Want schrijvers die denken dat het goed drama is om een broertje aan zijn zus te laten vertellen dat hij haar misbruik heeft teruggezien zouden echt niet een sociaal geladen onderwerp als moderne slavernij mogen behandelen op internationale televisie.

De geweldige schrijfster Roxane Gay (die je echt moet kennen van het boek Bad Feminist) legt in de New York Times uitgebreider uit waarom de serie een slecht idee is.

Als laatste het woord aan Reign zelf: “We zijn expres nu aan het protesteren, voor er scripts geschreven zijn en voor rollen zijn gecast”, vertelt ze aan Buzzfeed. “We willen tegen HBO zeggen: stop hier geen extra geld in, want wij zullen door gaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s