Game of Thrones S07E01 – Dragonstone (nabespreking)

Goedendag en welkom bij een gloednieuwe aflevering van de nabespreking van de aflevering van… oh fuck it, deze post zit vol spoilers voor alle Game of Thrones afleveringen ooit en waarschijnlijk ook die van alle andere series en films. U bent gewaarschuwd. Heb je 7×01 Dragonstone gezien? PAK DAN NU JE FAVORIETE HORSE PISS WIJN EN LATEN WE NABESPREKEN WANT WINTER IS HEEEEEREEEE!!!

The Twins

vlcsnap-00001

JA HALLO WE BEGINNEN MAAR EVEN MET WAT REVENGE. Want Walder Frey leefde weer (wie was er echt verward be honest) en hield een feestje voor alle Freys. Zo lief van ‘m. Kleine ❤️ voor het seksistische momentje waar Arya haar gurl in leven hield en vervolgens onze favo quote er in hamerde.

vlcsnap-00005

SEIZOEN 7 IS EEN FEIT EVERYONE IK BEN ZO BLIJ!!!!

vlcsnap-00007

The Wall

Weet je wie minder blij was? Meera Reed. Hele tijd een arrogante** tienerjongen meeslepen vindt niemand leuk en ik neem het haar niet kwalijk dat ze de genderrolverdeling heroverwoog.

vlcsnap-00009

Winterfell

Weet je wie dat niet deed? LYANNA FUCKING MORMONT. We zijn allemaal niet waardig.

vlcsnap-00011

Mag ik even een momentje voor Queen of Shade Sansa Stark? Ik hou echt van haar versus Jon. Die hele discussie ten overstaande van alle lords en ladies was echt zo awkward en goed en Sansa kreeg al snel heimwee naar een zekere kennel. vlcsnap-00014

Maar wat daarna kwam was nog beter. Niet alleen kregen we een mini Ned en Catelyn te zien (of Jon en Sansa, wat jij wil) Het werd nogmaals benadrukt hoe anders Ned zijn dochters behandelde van zijn zonen. Sansa waarschuwt Jon dat hij niet dezelfde fouten als Ned en Robb moet maken (die rigide man/sentence BS is een goed voorbeeld).vlcsnap-00015

Letten jullie op hoe neerbuigend Jon tegen haar praat? Want naar haar luisteren is PRECIES wat Jon moet doen om de oorlog te winnen. Maar ja, daarvoor moet dat ego van m’n wel kapot. We kregen een mini-versie van hun Battle of the Bastards verhaal. Jon schat Cersei’s tactiek in net als met Ramsay en Sansa vertelt hem hoe ze echt te werk gaat. Hij luisterde bij Ramsay niet en het kostte hem bijna zijn leven 2.0. Zal hij dat nu wel doen? Also ik gilde bij Sansa’s “I learned a great deal from her”. WANT WAT HEEFT ZE ALLEMAAL GELEERD?? ZO VEEEEELLLL. BRB S2 rewatch.

King’s Landing

Ja, ze is een massamoordenaar, maar ik hou van Cersei. Ze is veel slimmer dan de mannen in haar familie haar altijd inschatte en ze heeft echt top prioriteiten:

vlcsnap-00016

Het is ook fijn om te weten dat Cersei twitter updates leest van al haar vijanden. Weten waar Sansa en Tyrion zijn wordt interessant. Maar ik hoop dat de factoren van geld, eten en soldaten een grotere rol gaan spelen. Also, goeie vraag: wat gaan Cersei, Daenerys, Jon en Sansa precies doen zonder kids? Niet dat je per se kids moet hebben ik bedoelde meer oké nvm ik hou m’n mond.

vlcsnap-00017

Geen idee wat er in deze scène gebeurt want hot dayuuummm Euron is nu op eens hot? Ik stierf ook een beetje bij de “two hands” comment. No shame! Noteer ook hoe Jaime naar Cersei keek toen Euron haar aanraadde haar broer te doden. He ain’t talking about Tyrion volgens mij… Maar ik genoot nog meer van hoe Cersei hem inschatte en afkeurde. Ze zit zo goed op die trooonnnn .

Old Town

OH GOD DE HELE OLD TOWN SEQUENTIE WAS THE WORST LATEN WE DAAR NIET BIJ STIL STAAN.

Het gesprek met Professor Slakhoorn was wel boeiend. Weer die superioriteit over “gewone mensen”. Het was een beetje als met een liberaal praten over klimaatverandering. Hij plaatste The Long Night in een breder perspectief. Men denkt altijd dat de wereld gaat eindigen en dat doet het nooit. Dus waarom zou deze winter anders zijn? “The Wall stood through it all”. Jup, dat blijft nu ook 100% zo. Niets om zorgen om te maken dus. Ga maar naar huis, show’s over byeeeee.

HAHAHA, Sansa had echt geen zin in Littlefinger die haar maar bleef lastig vallen als een rando op Tinder. “Waarom ben je niet blij?” GEE I DON’T KNOW.

vlcsnap-00025

Het wordt wel interessant om te bedenken wat er gebeurt als Littlefinger zijn interesse in Sansa verliest. Al helemaal als je beseft dat er wel degelijk een andere reden moet zijn dat Sansa een hand boven zijn hoofd blijft houden. Food for thought!

Riverlands

vlcsnap-00026

Dit was best ughhhh. Harry Styles had een cameo alsof we de tijd hebben voor dit alles. Interessanter was hoe fucking spannend deze scène was. Je verwacht inmiddels dat Arya op een killing spree gaat zoals ze eigenlijk altijd doet, maar de scène bleef inhakken op de menselijkheid van haar slachtoffers. Het is ook boeiend om te bedenken dat Arya serieus is over Cersei doden. Zowel S2 (met Tywin) als S6 (met de actrice die letterlijk Cersei speelde) probeerde Arya te leren om zich in te leven in Cersei, die veelal ten onrechte de schuld krijgt van Neds dood. Het mooie is dat Arya en Cersei veel gemeen hebben maar door de complicaties van hun levens en wereldvisies hebben ze geen empathie voor elkaar, het tegenovergestelde. Dat afbreken is een moooie reis waar nu extra hard op ingezet wordt. Kan ze er mee doorgaan? Ik zeg altijd van niet*.

*Letterlijk dit jaar riep ik nog dat Arya Cersei wel ging vermoorden en ik heb nog nooit een voorspelling goed gehad dus negeer alles wat ik zeg. Vooral deze post. Het spijt me van alles.
The Hound was best wel saai? Ja, mooi karakter ontwikkeling dat hij nu geeft om de mensen die hij heeft laten stikken maar that’s about it? Het gedeelte met dat hij in de vlammen kon zien wat het Snoozefest Leger deed was meh. Het enige boeiende was The Hounds realisatie dat er geen hogere gerechtigheid was in de wereld. Dat is juist wel zo, alleen zien de karakters in Game of Thrones dat zelf bijna nooit. Dat is voor de kijkers. Schrijvers gonna troll.
vlcsnap-00027
De aflevering deed heel erg z’n best om te benadrukken hoe belangrijk Dragonglass is (WE KNOWWW) en dat het op Dragonstone is (goh was er maar iemand die daar naar toe gaat 😔 )  veel leuker was Gilly’s gezicht tijdens deze scène. Homegurl is letterlijk me tijdens alle discussies waar ik geen idee heb wat de f  er gezegd wordt. (Also yeeey ze kan lezen, sowieso dat ze een belangrijk zombie-kill recept gaat lezen ofzo)

vlcsnap-00028

Arme Jorah.

Dragonstone

Damn deze serie is zo mooi. Elke keer als die draken vliegen word ik zielsgelukkig. Moest wel zo hard lachen op deze filosofische homecoming.

vlcsnap-00031

vlcsnap-00032vlcsnap-00033

Nee, maar serieus het was wel even emotioneel om Daenerys eindelijk thuis te zien na zes seizoenen. Het voelde zo fijn rond dat ze eindelijk een homebase heeft. En ze was al meteen klaar om te herinrichten!

vlcsnap-00034

Game of Thrones heeft sowieso al de laagste dialoog/screentijd ratio van heel televisieland. Maar deze sequentie, met de fantastische soundtrack was extra mooi. Zo veel rust, ruimte en indrukken. En ja, dan kan je zo’n knallend einde verwachten.
vlcsnap-00035
HOLY SHIT WAT EEN LEKKERE CUT. Ja bby, ik ben er klaar voor. GIVE IT TO ME. 6 afleveringen. Langer dan een uur. Ik ben er KLAAR voor. SEASON 7 IS HEEEERREEEEE!!!
Elke week komt er ongevraagd een nieuwe nabespreking van elke aflevering van #GoTS7 door Manju. Houd de site of Twitter in de gaten voor updates of probeer er aan te ontsnappen. Give it your best shot.
**Een eerdere versie van dit stuk noemde Brann een “luie tienerjongen” wat nogal ableist is aangezien Brann niet kan lopen en het “lui” stigma mensen met fysieke beperkingen extra hard raakt. Excuses hiervoor.

Een gedachte over “Game of Thrones S07E01 – Dragonstone (nabespreking)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s