Game of Thrones: een feministische verrassing

Het zesde seizoen van Game of Thrones is wellicht het meest spectaculaire dat de serie, of televisie in het algemeen, ooit heeft laten zien. Maar steeds meer kijkers merken ook iets anders op; wat zijn de vrouwen in de serie opeens succesvol! Inderdaad, het zesde seizoen eindigt met voor het eerste een vrouw op de gewilde Iron Throne, een bondgenootschap van maar liefst vier vrouwen om diezelfde troon in te nemen en de twee jongste dames die hun langverwachte wraak op de mannen die hun leven verpestte gaan nemen. Kan het zijn dat Game of Thrones, de serie met zwaarden, machomannen en heel veel tieten misschien… feministisch is?

Lees verder op Stellingdames.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s