Game of Thrones: een feministische verrassing

Het zesde seizoen van Game of Thrones is wellicht het meest spectaculaire dat de serie, of televisie in het algemeen, ooit heeft laten zien. Maar steeds meer kijkers merken ook iets anders op; wat zijn de vrouwen in de serie opeens succesvol! Inderdaad, het zesde seizoen eindigt met voor het eerste een vrouw op de gewilde Iron Throne, een bondgenootschap van maar liefst vier vrouwen om diezelfde troon in te nemen en de twee jongste dames die hun langverwachte wraak op de mannen die hun leven verpestte gaan nemen. Kan het zijn dat Game of Thrones, de serie met zwaarden, machomannen en heel veel tieten misschien… feministisch is?

Lees verder op Stellingdames.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s