Game of Thrones 5×08 – Hardhome (nabespreking)

Waar word jij opgewonden van? Hete vrouwen bij jou in de buurt? Dadbods? Of degene van wie je houdt ondanks dat ze net een hele pizza ophebben en stinken naar knoflook en dan alsnog met je naar bed willen? Ik word persoonlijk opgewonden van TV series en dan vooral afleveringen als deze, getiteld ‘Hardhome’, van Game of Thrones. Ik zat letterlijk hard @ home if you know what I mean (j/k sort of). Ik zeg al jaren dat ik niet dood wil voor Game of Thrones is afgelopen, maar als ik morgen wordt opgegeten door een zombie dan ben ik redelijk voldaan met deze aflevering! De saaiste verhaallijn was die van Arya en zij is de coolste. Dus laten we naar een vijandelijk dorp afreizen om verder te praten over wat ons opwindt!

Arya
Dit was wellicht super lame ass. Een of andere gokker was slecht voor zijn geldschieters en dus niet-Arya werd op de zaak gezet. Whatever. Arya’s keuze in opleiding was wellicht nog suffer dan die van mezelf. Wat voor een slechte school is dit? En waar haalt ze op eens die kar met oesters vandaan? En waar heeft ze geleerd oesters open te snijden? Shit is moeilijk hoor! Ik snij mezelf altijd in de vingers. Maar daar tegenover: ik snijd mezelf ook in m’n vingers als ik m’n tanden poets. HOE DAN OOK. Deze man was letterlijk even dom als elke gast die een menukaart voor zich heeft en vraagt wat lekker is.S05E08 - man
S05E08 - Arya
Nee, bitch, we verkopen alleen ruk eten en ik spuug er drie keer op voor ik het serveer. Jesus. Ga lekker naar de McDonald’s ofzo.

Cersei
Ondertussen was Cersei SUPER DORSTIG. Ik hield er van hoe ze haar trots probeerde te bewaren. Maar de meid was even dorstig als ik op zondag ochtend. Weet je wel als je super brak bent en je stoot je flesje water om en de kraan is te ver dus je likt maar van je al drie weken niet geveegde vloer af? Nee ik ook niet, maar stel dat ik ’t wist dan was dit hoe het er uit ziet.S05E08 - Cersei

Sansa’s Kracht
Dit is zo’n belangrijk moment voor Sansa. Théon Reek vertelde eindelijk dat het niet Brann en Rickon waren die levend verbrand waren en opgehangen aan de poort van Winterfell. Ik was compleet vergeten dat Théon dit zelf ook wist, maar nu hij de waarheid eindelijk vertelde aan Sansa dacht ik: wow, wat is dit een empowering moment. Het meisje dat alles verloren heeft en al het slechte wat de wereld te bieden heeft, heeft overleefd, vindt eindelijk hoop. Wat een mooi moment. Wat een goed opgebouwd moment dat compleet los staat van de brute verkrachting die ze elke dag doorstaat. Wat gek eigenlijk dat die verkrachting überhaupt nodig was. Hahaha geintje ik hou er over op, maar even serieus DIT is creatief vertellen. Sansa is letterlijk #thebest wanneer ze praat als een wraaklustige vrouw en deze scène was een totale turn on voor me. En voor mij was het verder bewijs dat echte kracht gevonden wordt in hoop, niet in seksueel misbruik zoals de makers insinueerde. Weet je nog dat Dany zich omdraaide en haar draak achter haar een muur in vlam zette? Dat moment komt er aan voor Sansa.  *zet Jackson Five nummer op* Zo opwindend. Behalve voor Theon, want die kan natuurlijk niet opgewonden raken.
S05E08 - Sansa S05E08 - Theon

Sams wijsheid
Oké nu weet ik dat Sam universeel gehaat wordt want hij is letterlijk zo’n grote ballon die je blijft steken met je schaar maar niet wil knappen, maar deze week was er best een belangrijk gesprek tussen hem en Ollie. Een fundatie van Game of Thrones (een van velen) is dat het oorlogen zo goed vertelt. En Sam moest Ollie duidelijk maken dat hoewel de Wildlings zijn familie hebben vermoord, ze niet allemaal hetzelfde zijn en vrede de beste oplossing was. Probeer dat maar eens uit te leggen aan Syrische kinderen. Dus Ollie kreeg een lesje tolerantie. En wij ook. Hahah geintje had je gezien hoe super dik Sam is, letterlijk geen woord verstaan van wat ie zijn.

S05E08 - SamS05E08 - Ollie

Daenerys en Tyrion

Niets is zo spannend in Game of Thrones als twee personages die elkaar eindelijk weer ontmoeten. Vorig seizoen was één en al top, maar het spannendste was toch toen Arya en Sansa elkaar nét misliepen. Of toen Arya en Brienne verhalen uitwisselde over hun denigrerende vaders. Deze keer ging echter alles goed en de aflevering opende keihard met een fantastische scène tussen Daenerys en Tyrion. Alsof dat niet genoeg was, was de tweede scène nog beter.

S05E08 - TyrionDany
Ik kan niet eens een grappige ondertitel bedenken want we zijn #blessed. En verdomd wat was het goed geschreven. Elke zin sprankelde in de persoonlijkheid van of Dany of Tyrion. De simpele verwijzingen naar ieders geschiedenis, het snelle happen van Dany op Tyrions gespeeld lakonieke gesneer. Je voelde de twee personen zoals we ze al vijf seizoenen kennen maar omdat ze nu tegenover een gelijkwaardige staan is alles nieuw en verfrissend. Wie anders zou een wijnkelk uit Tyrions handen kunnen trekken? Wie anders zou zo eerlijk over Dany’s fouten en zwakheden kunnen reppen? NIEMAND. Ze vullen elkaar zo goed aan dat het een en al viagra was. Ik bedoel ik kon nog wel 100 jaar door gaan met deze scène. En nog belangrijker: ze gaan teamen om het wiel niet te stoppen maar te breken. Dit is de enige logische oplossing voor Game of Thrones. Om het spel geheel te stoppen. Nu zijn de boeken depri genoeg om cynisch te eindigen, maar de serie kan er voor kiezen om Dany inderdaad een democratie op te laten zetten. Of een totalitair regime want dat werkt ook super goed voor sommige landen anno 2015.

The Wall
Holy. Shit. Wat een heerlijke sensatie. Eerst duurde het nogal lang, maar uiteindelijk was alles het waard. De introductie van de Wildling vrouw was zo mooi en goed opgezet dat je oprecht teleurgesteld (al dan niet “natuurlijk”) was toen ze stierf. De Thenn die eerst terughoudend was en later zichzelf opofferde voor Jonn was heerlijk. De reus was heerlijk. Alles was ace. Zoals ik al eerder zei is oorlog super awesome en in zo’n grijze serie als Game of Thrones is het fijn als de vijand een keer een levenloos object is waar je gewoon op in kan hameren. Zoals orcs of robots. True, de Walking Dead White Walkers leken een beetje op die skeletten uit Pirates of the Caribbean en Jonn is 100% een Will Turner maar die rooie is geen Elisabeth Swann als je het mij vraagt. HOE DAN OOK. Nog meer liefde en awesomeness. Ik was zo gelukkig. De sequentie dat die skeletten de muur overkwamen en iedereen moest rennen voor hun leven was super vet en kwam ook enigszins bekend voor? Kon ik maar herinneren waar het me aan deed denken….S05E08 - the wall2

Nope, geen belletje. J/K alles zou altijd The Lion King moeten kopieren daar kan het alleen maar beter van worden imo. Dat griezelige einde waar je niets hoorde behalve de ijzige stilte was ook echt een en al opwindendheid. Eerlijk jongens, ik kan niet heel veel perfecte afleveringen aan maar Hardhome was alle goedheid die de wereld te bieden heeft. Zo lekker. Wie wil er een sigaretje om na te genieten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s